Äntligen är jag bättre!

Jag är betydligt bättre ikväll än vad jag har varit under hela veckan... Det tragiska är att jag tog med mig ett par vänner i fallet (efter fredagens PS3-mys). Efter att ha proppat kroppen full med div. tabletter och näsan full med nässpray, mår jag nu tillslut bättre. Däremot så är hostan densamma och den irriterar mig!

Som plåster på såren så fick jag ett paket på posten :D Supersöta tofflor från Blondies farmor. Gissa om de är sköna!!! Tack så mycket, de har redan kommit väl till hands ;)



Sen, som plåster på de kommande såren (som jag visste skulle komma) så inhandlade jag ytterligare orkidéer för några veckor sedan. Jag har orkidémani, men såsnart som de blommat över så skickar jag över dem på mamma ^^ Jag har aldrig ork och tålamod att vänta på att de ska blomma igen, så då springer jag och köper nya igen  :P


Jag slapp inte undan...

... nädå, varför skulle jag ha sån tur? Nej, det började redan för några veckor sedan med halsont, när det gav sig blev jag toksnuvig istället och vår romantiska weekend förra helgen snörvlade jag mig igenom. Jag tror faktiskt jag hade feber dessutom den natten. Jag brukar ha ganska tur när jag blir sjuk, för de brukar just aldrig gå längre än till förkylningar, men den här gången har jag fått tji för alla andra gånger jag haft tur.

I fredags fick jag feber vilket innebar att jag gick hem från plugget efter lunch. På kvällen skulle vi få sällskap, så jag plockade undan vår datorverkstad och försökte rusta undan så man kunde umgås här. Dock orkade jag inte allt för mycket så det slutade med att jag la mig i soffan och bara blundade. Anyway, det blev en jättetrevlig kväll med pizzabak, efterrätter, snask och PS3 ;)

Senare samma natt så dog jag i sängen - sjukt trött, snörvlig, hostig och utmattad. Trots mitt duntäcke snurrat runt mig den natten frös jag, ännu mer feber. Ju längre natten gick, desto mer huvudvärk fick jag, och när jag vaknade tidigt på morgonen trodde jag att jag skulle trasa sönder halsen av allt hostande. Blondie vaknade och trodde att jag skulle gå under när jag kippade efter andan, så han ställde iordning en kopp varm mjölk med honung - gissa om det var skönt för halsen.

Med en sprängade huvudvärk försökte jag somna om en stund till och när det var dags att vakna nästa gång, så bäddade sötnöten ordning soffan åt mig. Där låg jag _hela_ dagen. Jag försöka ta mig iväg till duschen, men jag orkade knappt stå upp på egen hand. Ipren är min näst bästa vän just nu ^^


När jag vaknade igår kände jag mig betydligt bättre, Ipren hade gjort sitt jobb under natten och jag hade ingen huvudvärk när jag vaknade. Däremot var hostan betydligt jobbigare under söndagen än under lördagen... Idag känns det ännu lite bättre, men jag har fortfarande feber och hostan är fruktansvärt jobbig. Jag har hostat så mycket att jag har träningsvärk i magen ^^ Hur bra är det på en skala?! Jag håller mig hemma idag också, vilket ger mig sån sjuk ångest... Jag missar främst en matteföreläsning, de är de jobbigaste föreläsningarna att ta igen. Men förhoppningsvis kan Blondie ha en privat föreläsning med mig lite senare under kvällen :)

Nu ska jag knapra i mig ytterligare en Ipren och försöka få lite matte räknad, om tankeverksamheten tillåter det.

Playstation 3,eller?

Som sagt, vi hade lagt undan ett PS3 som (enligt säljaren) var en obruten retur... Men som jag skrev i förra inlägget så fattades handkontrollen vilket innebar att jag rustade mig för krigsstigen och åkte tillbaka till Mediamarkt dagen efter (i onsdags). Blondie, som var alldeles för arg för att följa med, litade på att jag skulle fixa något bra eller lämna tillbaka konsollen...

Iväg med bilen och med bestämda steg gick jag bort mot media-avdelningen. Snart kom en kille gåendes (som faktiskt var väldigt trevlig) och jag förklarade vad som hade hänt. Snart skyndade han iväg efter en annan tjej (som också var väldigt trevlig och hjälpsam) som hade lite bättre koll på saker och ting och nu började "förhandlingarna". De hade ju inte så mycket att komma med, när jag rabblade upp vad som hade hänt.

Efter att ha betalat fullt pris innehöll kartongen ingen kontroll, vilket jag inte tänkte gå med på. Detta ansåg jag skulle ses som ett demo-ex vilket innebär att minst 10% skulle dras bort från summan, dessutom ville jag ha ytterligare -5% (alltså -15%) av totalsumman för att de sålt ett PS3 utan kontroll. Dessutom så gick jag iväg och hämtade en kontroll i förpackning och tjejen sa även åt mig att hämta ett valfritt spel från hyllan som ytterligare kompensation ;) Ibland är det bra att vara bestämd!

Så, nu hade vi köpt ett PS3 160gb med en kampanjkod vilket innebar att man fick ladda hem två spel gratis, dessutom fick vi ytterligare ett spel (Sonic hihi) + att de drog bort 15% av summan! Det blev väl ändå en hyfsat bra deal, eller? :D Nu ska den där bossen dödens dö!!!

Nya komponenter :D

Jag har varit kass på att skriva senaste dagarna, men det finns så sjukt lite tid över att spendera på annat... I måndags småstartade plugget igen med en föreläsning i Grafisk teknik och förhoppningsvis kommer jag inte behöva köpa någon kursbok.


Efter att jag varit på ett möte, så åkte vi iväg och hämtade ett paket med lite datordelar. Vi har nämligen planer på att bygga om mitt rosa/lila/blå monster till serverdator, så därför hade vi beställt delar till min barebone som har stått avstängd i snart 1½år... Anledningen till det? Jo, när den skickades hem från Las Vegas, så vill jag väl inte påstå att de hanterade datorn som ömtåligt gods, så när jag kom hem och packade upp den så såg den ut som något som varit med i en bilolycka. Datorn höll ut i nåt år till efter det, men sen dog gfx-porten ^^ Förmodligen har all bucklighet knäckt lödningarna på moderkortet.

Vi började med andra ord med att åka iväg och köpa en gummiklubba, sedan bucklade vi ut chassit så gott det gick... Såhär fin har den inte varit sen -06 :P Sen började allt pill, alltså, det är inte mycket plats att röra sig på i en barebone om man säger så :P

Nåväl, efter en himla massa pill skulle jag bara sätta tillbaka DVD-brännaren (trodde jag ja) och jag letade efter IDE-porten på moderkortet ^^ Gissa om jag kände mig dum när jag började mummla lite tyst att jag inte kunde hitta porten... Men, som den gamla gamer jag är, så är jag just gammal... Tydligen har man bytt ut IDE mot  SATA även där ^^ Vi sneglade på klockan och undrade om vi skulle hinna iväg till Mediamarkt innan det stängde 20:00, men vi skyndade iväg till Blondies bil. Vi hann precis innanför dörrarna innan de skulle stänga ^^

När vi var nere sist så la vi dessutom undan ett PS3 som skulle komma in en vecka senare och de skulle höra av sig när det kommit. Men eftersom vi ändå var där, så passade vi på att fråga om det. Det var (såklart) en retur som hade kommit tillbaka, men killen som stod där försäkrade oss om att den var oanvänd för det såg de minsann direkt om så var fallet. Aja tänkte vi, vi tar det väl... Klockan hade nu passerat 20:00 och Blondie ville hem och fixa klart en sak till skolan, men jag ville promt ha ett större kvitto där det stod att produkten var köpt i bruten förpackning (om nu något skulle uppstå som medförde att vi behövde åka tillbaka med det).

Blondie skakade på huvudet och var skeptisk så det räckte för hela året, och visst hade han skäl för det... När vi hade packat upp allt och ställt sakerna på plats, tittade han sig om och letade efter kontrollen - BORTA! Gissa om någon  herre i huset höll på att gå i taket, medan jag försökte hålla lugnet och sa att jag skulle fixa det dagen efter. Alltså, att Mediamarkt ens försöker, fattar de inte att man upptäcker sånt själv ^^ Det var ju exakt samma sak med mitt t-bord som jag fick byta 3ggr innan jag fick ett oanvänt...

Anyway, efter en hel del bittra miner, slängde jag ihop datorn så att den iallafall skulle gå att starta. Probelmet nu är bara att hdd-chassit sitter ivägen för 4/6 SATA-portar... Men med lite verktyg ska vi nog ordna så att nån mer kan användas iallafall :P



Okej, jaaaa jag vet att det borde vara liiiite snyggare med tanke på bra mycket ^^ Men den spinner klockrent! Å det har den inte gjort på flera år :P

Romantisk weekend!

I lördags packade vi bilen i Malung och körde ner till Västerås, Blondie hade nämligen fått en romantisk hotellweekend i julklapp av sin syster. Tyvärr var väl jag allt annat än romantisk, då jag lyckades dra på mig en förkylning som hade sin kulmen under lördagskvällen... Så typiskt!!! Champagne, exklusiv choklad, exotisk frukt, rosor och frukost på rummet samt 3-rättersmiddag på The Bishops Arms ingick i vårat romatiska weekendpaket, riktigt mysigt!!


Förrätt á la Blond:
Kallrökt lax med wasabicreme, friterad tunnbröd och syltad ingefära.
Förrätt á la Nat0: Cocktail med chilimarinerade räkor med Aioli och krutonger.
Huvudrätt á la Blond & Nat0: Grillad biff med Choronsås, tomatsallad och vitlöksrostad potatis.
Efterrätt á la Blond & Nat0: Chokladparfait med myltade hallon


Efter en lyckad lördagkväll med supergod mat, begav vi oss ut på stan under söndagen - dags för lite shopping! När vi var uppe i Sälen så hittade jag en PEAK-tröja som föll mig i smaken, dock var den lite väl dyr där, så jag tänkte vänta på att den skulle hamna på rea... Men vad tror ni jag hittade? En likadan tröja, fast 700;- billigare ^^ Alla som känner mig vet att jag inte är så bra på att välja om det står mellan två saker som jag vill ha, det brukar sluta med att jag köper båda sakerna... Även så den här gången, men det rörde sig om tre stycken, så nu har jag tre tröjor till i garderoben.

Tack för den fina julklappen som jag fick ta del av! Tack tack!!!


Ojoj vilken mat!

Jag har ju glömt att berätta hur det gick häromkvällen, när vi skulle iväg och äta gott... Vi styrde kosan upp mot Sälen ett par timmar tidigare för att hinna med att gå runt lite i några butiker (shopping är alltid kul!). Jag hittade bara några få saker som föll mig i smaken, nu är det bara att vänta på att de ska läggas ut på reda ^^

19:30 hade vi ett bord reserverat på Lammet och Grisen, en restaurang som har vinteröppet uppe i Sälen och sedan sommaröppet på Öland. Smart drag där ;) Å herregud va gott det var! Jag må vara ganska liten i maten, men den här gången lovade jag mig själv att orka med lite av allt! Det slutade med att jag högg in på oxfilén och de salsamarinerade körsbärstomaterna!


Man började med lammfilé. Man gick bort till kocken som trancherade filéerna, bestämde själv önskad mängd kött för att sedan gå vidare till respektive buffébord. När man avnjutit de underbara lammfiléerna, tog man med sig sin tallrik tillbaka för att sedan få en ny med fläskfilé. Jag, som är en sucker för oxfilé, hoppade direkt till det och njöt som få gånger förr!


Snart var jag mätt så det skulle räcka för flera dagar, men inte tackade jag nej till en god efterrätt för det. Vit chokladmousse smaksatt med kokos, serverades med ananas/passionsfruktsalsa och mangocoulis. Då de andra i sällskapet tog sig en kopp kaffe på maten, lyckades den all för överaktiva servitören lura på mig en kopp te.  Då frågan kom vilken smak jag önskade, sa jag att han skulle överaska mig med något gott, och han svarade "jag kommer in med te-lådan så får du välja"... Jag tog lite lätt på hans ord och trodde han menade att han skulle komma in med en smak av varje på en tallrik, men han kom in med en stor te-låda!

Tusen tack alla för en supertrevlig och underbar kväll!


Gomorro'n gott folk...

... som jobbar, pluggar, sliter å står i! HA! Själv så kan jag ta det lugnt ett par dagar till, till den 19e för att vara exakt. Men å andra sidan så spenderade jag min ledighet med att plugga, så det jämnar väl ut sig antar jag.

Efter att ha gjort tentan och sedan lämnat in en uppgift nere i Norrköping, bar det tillbaka upp till Malung på tisdagsmorgonen. Väl framme här var all snö borta... Vi hade åkt från en årstid på söndagen å kommit tillbaka till en annan. Helt sjukt hur mycket det kan förändras på två dagar.



Ni vet hur det är... När man kommer hem, så är det till 99% säkert att det är datorn som åker igång före något annat. Efter en snabb titt på de vanliga standardsidorna så insåg jag att jag äntligen kämpat ihop 400p hos Graits Makeup, vilket innebar att jag snabbt växlade in poängen mot 150;- på Åhlens!

Dessutom så hade jag redan fått svar på min inlämningsuppgift... Och hör å häpna!

"Hej! Det här är den bästa reflektionen jag läst hittills. Du har verkligen arbetat igen uppgiften på ett föredömligt sätt. Även om er grupp inte fungerade så har du i alla fall lärt dig en hel del om gruppdynamik. Med vänlig hälsning Dag"


Idag fyller Blondie år dessutom :D Grattis bejb! Så senare ikväll ska vi iväg till "Lammet och Grisen" (lite roligt namn ^^) och äta gott med hela närmsta släkten!

Och en inlämning inskickad...

Så har man kommit ihåg att skicka in ett arbete om Gruppdynamik också. Vilken produktiv dag det har varit idag då! ;P

Jag vet att jag är lite sent ute, men när jag var hemma i Degerfors under julen så hittade jag en ljusstake som jag självklart ville ha. Så nu när jag kom ner hit över en natt så kunde jag inte låta bli att fylla den med lite ljus å mysa med... Som ni vet eldar jag ljus som andra byter kläder ^^

Ännu en tenta avverkad!

När klockan ringde 06:02 imorse ville jag inget hellre än att ligga kvar under täcket hela dagen, men icke sa nicke. Dags att skynda igång med frukosten och sedan skynda iväg till skolan för att skriva en matte-tenta :/ BLÄ!!! Jag har verkligen pluggat till den här tenta, men vi får väl se hur det går... Egentligen var den väl inte så svår, men sen är det ju det där med komma ihåg hur allt ska beräknas och att räkna rätt på plus och minus, vilket verkar bli svårare och svårare ju längre tid jag studerar här :P

Nu väntar jag på att herr Blond ska bli klar, sen ska vi käka onyttigt men ack såååå gott på Texas Longhorn! Världens bästa hamburgare! Såååå smarrigt med sallad, tomat, bq-sås, dressing, bacon, cheddarost å massa annat!!!

Vilken dag....

Usch vilken dag... Det enda jag har gjort är att ha stirrat ner i matteboken, kliat mig i huvuet å stirrat lite till. Bra va ^^ Men jag har iallafall nött igenom hela kursen igen och den här gången gick det ju lite lättare, vilket hade varit konstigt i annat fall :P

Bilen startade idag också btw :P Det har näst intill varit vadslagning om den där bilen skulle starta eller inte. Stackarn har ju stått ute i -30 grader, sen är den ju trots allt en Ford, vilket tydligen säger allt :P Men den spann igång så fint så efter lite kärlek!


Tyckte det var en oerhört passande bild ^^

En kall vinterpromenad

Klockan ringde vid 08 imorse, å tanken var att jag skulle ta mig upp tidigt idag för att börja plugga lite matte. Men sen var det ju det där med att få upp Blondie ur sängen också, vilket är lättare sagt än gjort ;P Anyway, efter en god frukost och lite mattemys, klädde vi på oss och tog en lång promenad. Som tur är har det blivit lite mildare ute, men trots det så var det fortfarande -15 grader när vi stack iväg.




Massa mål å mys!

Det börjar bli lite tröttsamt att försöka skriva en relativt livlig och intressant blogg på engelska, så vi gör ett försök på svenska istället :P

Det har varit ännu en kall dag, men långt ifrån lika kallt som tidigare under helgen. På dagens schema fanns myyyycket matte, lite bilkörning och en målrik hockeymatch. Vi träffade upp Fredrik i Leksand och sen bar det av mål för mål. Spänningen höll i sig i knappa 10min ^^ Slutresultatet blev nämligen 10-1 till Leksand...




Men nu ligger jag i soffan igen, under täcket med en sprakande brasa bakom mig... Hur mysigt som helst! Ska bara försöka hålla mig vaken, sen blir det ännu mer hockey!


London, UK -06

London, a great city... I really liked it for some reason. I got to climd inside a really cool castle and got a final makeover before the "Good-Bye" party. The limo was great and so was all the clothes for the evening (which I got to keep btw!). This night was probably one of the best nights in my life ever.







It's very cold outside ^^


It's just getting colder and colder outside, as you can see on the pic. I doubt that we're going outside the door today :P Atleast for a longer period... But I don't mind the weather tbh :D I love it! On the other hand, I'll be spending the day doing some math, since I've got an exam coming up in just a week.

Another day of "snowboarding"...



I made it down!!!

I'm home again, and I've just eaten some really nice waffles!! I made it down ^^ but it took me a while... Well, this was a rather good start I think, but there will be some more tumbling down the hills on Saturday! Woho!!!


Break a leg?

Happy New Year everybody :D Hope you all had a pleasant evening and still remember half of it ;) I had a great time – good food and a lot of cuddling!


I just wanna show you a picture, which in my mind, is a great way to start the new year! Just look at it, isn't that great?!



Later of the afternoon and evening, we're planning on heading up to the mountains where Blondie's little sister will try to teach me how to snowboard :P There will be pictures here later on from that (my sweetie will try not to laugh so much so that he can snap a few), if I ever get down the mountain that is... Wish me luck!!!




RSS 2.0