Tillbaka på skatten, ja tack!

Goda nyheter när brevet damp ner i brevlådan! Jag blev helt överlycklig när jag såg summan och äntligen kan jag slappna av lite... Jag trodde jag skulle få restskatt i år ^^ Och som pricken över I:et så var det en tekniker hos mig idag som efter mycket om och men fick mitt internet att fungera igen (efter att ha kopplat om helt och hållet i skåpet).

Annars har jag inte gjort mycket mer än jobbat med projektet. Försökte mig på att modellera en lampa, haha men det var väl lättare sagt än gjort :P Sen finns det ju andra som slänger ihop det på 2min... stört!


Earth hour



Någon mer som gjorde detsamma??

Dagens krafttag...

... resulterade tillslut i det här:


Dagen har spenderats till projektarbete. Skissande och lite mer skissande... Idag var en rolig dag att teckna, det känns som det börjar komma tillbaka - känslan för hur man hanterar en penna liksom :P om ni förstår vad jag menar? Sen kunde jag inte låta bli att testa färglägga en av skisserna jag gjorde. Jag har inte vågat men främst inte orkat mig på det förut, mest för att jag har varit skraj för hur lite jag kan... Så detta är faktiskt första bilden jag färglägger "på riktigt", men tyvärr utan ritplatta... så det var liiiite svårt att vara stadig på mushanden ;P

Avslutningen på MTD

Avslutningen idag på MTD var väldigt intressant, iallafall om du frågar mig. Influgen från USA och med nådig Jet Lag så, klev David Bolinsky fram och påbörjade den sista föreläsningen för årets MTD. Sjukt kul att folk intresserar sig nog för utbildningen Medieteknik för att det ska gå att anordna MTD, extra kul och spännande blir det ju såklart när de kommer ända från USA.

Inner life of a cell David Bolinsky, VD för företaget XVIVO i Connecticut, USA, har med hjälp av medicinska forskare skapat fantastiska bilder och animationer över hur cellerna i vår kropp fungerar och hur dessa arbetar för att vi ska överhuvudtaget ska överleva. Bolinsky och forskarnas mål är att förklara komplexa processer i cellen med enkla bilder och animationer, för att ge både medicinska studenter, men även andra, en inblick hur det verkligen fungerar och ser ut.

David har tidigare bland annat varit ansvarig för medecinska illustrationer på Yale. Han ska berätta hur det går till när man gör illustrationerna och vilka fakta som används som underlag.






MT-Dagarna!



MTD - under två dagar upphör allt vad föreläsningar innebär, hör och häpna, men de ersätts med just föreläsningar :P Men dessa handlar mer om vad vi som studenter förhoppningsvis kommer arbeta med efter vår utbildning. Idag var jag på en föreläsning av en tjej som har jobbat med effekterna på bl.a. Harry Potter och Hellboy. Lite coolt och veta att hon en gång (för inte så längesen) var en av oss studenter.

Lunchen blev en snabbt ihopkastat kompott av körsbärstomater, rödlök, lime och bulgur... Fräsht och uppfriskande måste jag säga, påminde mig om sommaren! Eftermiddagen spenderades i en telefonkö hos Telia för ovanlighetens skull och senare när kvällskvisten närmade sig begav jag och Emil oss ut på en promenad. Hmm nåja, hela tanken med promenaden förstördes väl när vi sen kom tillbaka hem och jag ställde mig vid spisen och stekte plättar (dödsdom på våffeldagen måntro)...


Men nu ska jag snart hoppa i säng, måste vara redo för ytterligare en dag av MTD:ande! Gonatt!

Nu är det bekräftat 100ggr om...

... TELIA SUGER!!! Så jävla sämst de är! Det har inte varit nåt annat än krångel redan från första minuten. Redan när jag flyttade ner hit till Norrköping så blev jag lovad Internet/TV/telefoni inom loppet av två veckor... Det drog ut på tiden och efter två månader med sjuuukt många samtal så kom det äntligen en tekniker och kollade på vad som var fel - guess what ^^ De hade kopplat på Inet på fel lägenhet! Och till råga på allt så skulle de vara fräcka nog att ta betalt för teknikern, men aldrig i livet och efter lite bråk slapp jag det.

TVn har fungerat som skit och laggar jämt, bredbandet är som det är och det enda som egentligen har fungerat som det ska är telefonen. Men nu efter jul så närmade jag mig slutet på diverse bindningstider och jag bestämde mig för att byta till Bredbandsbolaget. Lättare sagt än gjort vill jag lova.

För att behålla mitt hemtelefonnummer så krävdes det att jag bytte från bredbandstelefoni till analog telefoni, okej fine för mig. Men det tog Telia 2 veckor att lägga om abonemanget och de skickade t.o.m. en tekniker som uteblev - förklaring för det? "Det finns ingen tekniker inbokad". Jag är nog uppe i 20 samtal till Telia nu... om det ens räcker.

Nåväl, tillslut så slogs min telefoni ut och snart var det analoga abonemanget igång. Men skrattretande nog så försvann mitt bredband i samma veva och ingen på kundtjänst kunde förstå nånting om vad som var problem - de såg ju att mitt Internet var aktivt ^^ Ingen ville heller lägga en gnutta energi på att hjälpa mig och jag skickades runt, runt och runt tills någon tillslut tryckte av mig!?

I förrgår var det dags igen då mitt Inet fortfarande inte kommit igång. Min tanke var att jag kanske låg mellan två leverantörer, så jag ringde BBB för att se om så var fallet, men till svar fick jag "Nej så är inte läget, Telia har nekat en övergång till oss!" Vafan är det här för skit?! Jag ringde Telia direkt och där fick jag i vanlig ordning sitta i kö, när jag väl kom fram så skickades jag vidare och hamnade i kö igen! Svaret efter mycket om och men blev: "Jag anmäler en felsökning" ... Nu har jag varit utan Internet i 2 veckor, men idag kom ett brev från Telia:

"Vi vill tacka för fortsatt förtroende och meddelar här om att du bytt till Brednand 6-8Mbit"

........ Jag finner inga ord. Jag kommer aldrig bli av med skiten!

Mjukstart på veckan!

Helt otroligt men sant, men jag vaknade faktiskt av väckarklockan imorse! Och den var ändå ställd på 08:15! Det har inte hänt på hur länge som helst... Sjukt skönt iallafall (är väl därför jag inte somnar framför datorn ikväll).

Nåväl, dagen började med en föreläsning i C++ å han är bra finurlig vår föreläsare, väldigt hurtig för att närma sig pensionen om man får säga så.  När det sedan var dags för lunch bestämdes det att vi skulle jobba med projektet. En crash course i modellering, jo man tackar! Hehe, tålamod o tålamod... Men kul är det iallafall! Kvällen spenderades väl med en smaskig fruktsallad med bulgur, låter konstigt jag vet, men satan va mättande det är!


Måste bara nämna att avslutande låten för ikväll dånar i lurarna atm: Fingal - Spökstad
Hursom, nu är det dags att klubba ner sig själv i sängen. Gonatt!

Ännu en vecka förbi...

Känns lite skönt att tiden rullar på, det innebär ju vår och värme.. fast det har iof lyst med sin frånvaro idag när det har snöat (!!!) här nere :/ Vilket skitväder! Å andra sidan får man mer tid till annat när man inte kan ta sig ut på härliga promenader.

Jag blir mer matglad för varje dag som går tror jag, matglad så till vida att jag gillar att stå vid spisen ^^ Idag fick jag för mig att göra älgfärsbiffar med dijonsenap, färsk basilika m.m. med en smarrig sås. Supergott!


Sen svängde jag om hemma och konstaterade att jag fortfarande inte har något Internet, TELIA SUUUUUUGER!!! Det har varit det krångligaste bytet av leverantör EVER och det lär ju inte bli bättre heller. Aldrig mer Telia säger jag bara... Lite uppmuntran fick jag dock när jag såg att min fina porslinblomma äntligen hade slagit ut, visst är den vacker :)


Vårlördag

Visst får man lite vårkänslor (även om inte solen alltid skiner igenom) när man ser hur temperaturen stiger över 10grader! Annars har det varit en ganska lugn dag. Vi har småstädat lite och jobbat lite med projektarbetet och nu börjar det ta lite fart. Kul kul :) Klicka in på projektbloggen vettja!

Det börjar dra ihop sig till allt möjligt känns det som, börjar bli lite mycket att ha koll på. Men det löser sig ju alltid, kanske inte som man hoppas, men nog löser det sig alltid.

Pappa Grappa

Efter en hel dags projektarbete så var det pizza som stod på menyn. För några veckor sedan ringde Emil och bad oss köra hans pappa till akuten, då han hade brutit handen. Självklart gjorde jag/vi det, och igår ville han visa sin tacksamhet och bjöd oss till Pappa Grappa. Jättetrevligt, men alldeles för mycket!



(Den här gången fick jag dock ingen fisk-pizza ^^ smaskigt värre med vitlöksräkor och körsbärstomater!)

V.I.K.I.N.G.S

Väldigt
Inkopetenta
Knubbiga
I ??
Nordbor
S ??


Välkommen in till vår nya projektblogg ^^ ;P Vi har nu påbörjat ett projektarbete i 3D-grafiken. Här kommer alla möjliga bilder hamna från div. projektmöten och hur projektet fortlöper :D Där kan ni ju alltid kika in om ni vill se hur det går för våra vikingar!

Några förslag till I och S däruppe?

Wii Balance

Efter att ha varit flitiga studenter och jobbat med ett projekarbete på vår lediga dag mellan perioderna, tyckte vi att vi förtjänade lite hemmamys :) Vi begav oss till Dan där vi bestämde oss för att grotta ner oss i soffan och kolla på film. Men först skulle det åkas slalon och hoppas backhoppning!



Kolla in Emils stil, nu snackar vi inlevelse!!!

Lite Resident Evil som avslappnande?

En dags ledighet mellan tentaP och period2... Det löser vi med lite avslappande Resident Evil och 3D ;)




Solen skiner!

Det är helt underbart att vakna upp till klarblå himmel och skinande sol. Så underbart att jag t.o.m. fick extra energi för att ta mig ut på en springtur  nu på morgonen :) Pluspoäng till mig!!

Jag tänkte njuda på lite bilder från igår när vi spenderade dagen på skolan... Inget att hurra för direkt, men lite tentamys är väl aldrig fel?! Idag ska man väl vara redo för tentan som drar igång kl.14, men det återstår väl att se hur det går.




Söndag = pluggdag

Jo men så är det! I skrivande stund har vi hunnit med en springtur, duschande på det, frukostätande och städande... En riktigt bra start på dagen anser jag iallafall. Men nu ska det packas ner Grafisk-tekik grejer för nu ska vi gå ner till skolan och sätta oss där å plugga fram till ikväll. Imorgon är det nämligen tenta, så det blir sista krafttagen innan det är dags.

Vad ska ni hitta på idag då?

Utmaning!

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, men det blir lätt så i tentatider... Då försvinner man bort till en annan värld där inget annat än skolan existerar. Men nu har jag blivit utmanad av Ann, så det är väl bäst att jag tar tag i det, annas kommer hos och slår ner mig, om hon når upp dvs ;P
    Regler:
    Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!

1. Vad heter du? Nathalie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Noob
3. Flicknamn: Nicolina
4. Pojknamn: Niklas
5. Yrke: Neurokirurg
6. Färg: Neon
7. Klädesplagg: Nattlinne
8. Mat: Nikkaluoktasoppa
9. Sak i badrummet: N (läs; en) tandborste!
10. Plats/stad: Norrköping (jag bor där)
11. En orsak att vara sen: "Nämen, bussen var sen!" ^^
12. Något man skriker: Nej!
13. Film: Nightmare on Elm Street
14. Något man dricker: NRJ-dryck :P (kass I know ^^)
15. Band: Nickelback
16. Djur: Näbmus
17. Gatunamn: Narvavägen
18. Bil:
Nissan (jag kommer inte på nåt annat!)
19. Sång: No one - Alicia Keys


Det där var svårare än vad jag trodde! Tack för den Ann ;P Här skickar jag utmaningen vidare till Ninni, Emelie & Josefine

Dagens fysik?

Hmm njä, inte direkt... Man måste ha lite paus mellan varven också :)
Då kan man åstadkomma en viking!



Skön start på helgen!

Tenta-P började officiellt i torsdags vilket innebär att folk blir alldeles lyriska, dock av fel anledning ^^ Folk blir som tokiga över att det "bara är 5 dagar kvar till tentan!!!". Men jag ska inte sticka under bordet med att jag är en av dem ^^ Snart slår sig paniken in hos mig också, det tar nog inte så lång tid...

I fredags var det pizzabak som gällde igen och Blondie slog på stort med en deg för 8 personer (men de var bara två som skulle ha), så gissa om det blev en halvinbakad panpizza :P Emil försvann iväg på den årliga tackfesten för faddrarna och Blondie spenderade kvällen med att skruva ihop sin laptop. Nåväl, det var ett gott försök, men att få dit alla skruvar igen verkar vara lättare sagt än gjort. Efter flera timmar fick jag honom att ge upp, för att sedan fortsätta på morgonen istället.

När jag vaknade igår så var det till ännu en dag med mulet och trist väder. Man blir inte så sugen på att göra nånting när det är sådär, men vi åt frukost och sedan satte vi igång med laptopen igen och den här gången gick det mycket bättre. Nu sitter allt på plats och spinner som en katt! Blondie begav sig till skolan och jag rev fram mina böcker. Någonting ska jag väl ha lärt mig så det var väl bra.

NU ska du höra mamma, jag har redan fått användning av lergrytan ;) Jag fick för mig att göra något annorlunda (iallafall för mig) med grytbitarna. Jag smörstekte löken och köttet, sprinklade över mjöl och kokade upp det med öl, vinäger, timjan & dijonsenap... Innan det åkte in i ugnen smulade jag över lite skorpor och sen fick det stå en timme ;D Serverade grytan med ris och en god sallad, smaskens!

Nu blir du väl bra överaskad va? ;)

Hahaha vilken start på dagen!



Hahaha detta är nog det roligaste på länge ^^ Undrar vad han tänkte när han vakna till liv egentligen :P

En grå dag...

En gråååå och trååååkig dag, det har det varit. Det hela började med att jag skulle ta mig ner till skolan och tvingades ta en omväg pga. vägarbete. Jag var egentligen ledig idag, men jag gjorde killarna lite sällskap i skolan och passade på att få lite pluggande gjort själv.

Tenta-P har officiellt börjat, och då passade vår lärare Olof på att lägga in en extra föreläsning där han gick igenom en gammal tenta. Som lite lätt uppvärmning sådär, så började han med en kort och enkel uppgift ^^

Nåväl, efter föreläsningen så var det dags att slå sig ner nånstans på skolan för att plugga vidare, men vår uppmärksamhet riktades mot en robotuppvisning ^^ Visst är det väl lite småkul å se vad man har för kurser under utbildningstiden i ED - Elektronik Design :P



Ikväll skulle jag även ta kassan medan de andra på jobbet hade personalmöte, så jag skyndade iväg. När jag för en gångs skull lyckades ta mig iväg i tid, så möttes jag av detta på väg in till Söderköping ^^ Efter att ha rullat in till Söderköping, så kom jag bara 15min sent ^^



Men när jag kom hem ikväll så väntade det nygräddade vofflor, smarrigt värre :D eller hur!? ;) Nu är det dags att slänga sig in i duschen och sen hoppa i sängen, vi har bestämt oss för att ta en tidig morgonpromenad när vi vaknar! Men vi får väl se hur hårt vi håller på det när vi vaknar med grus i ögonen imorrn ^^

En heldag med labbar.

Efter ett segt uppvaknadne imorse så tog vi oss iväg till skolan. En hel dag med labbar väntade, 4h med 3D-Datorgrafik och Grafisk teknik i 4h. Mja, det sistnämnda kan ju vara betydligt roligare, men 3D-grafiken är faktiskt lite rolig. Inte varje dag man får leka med redigeringsprogram på skoltid ;) hihi


Vilken helg!

I fredags var det dags att packa bilen full ännu en gång, nu skulle det bära av till Karlstad och Degerfors. Herr Blond hade en spelning med sitt band på Nöjesfabriken i Karlstad under fredagskvällen. Vi åkte härifrån vid 13 (jag hade planerat timmarna för att vi skulle hinna äta innan vi skulle vara inne kl. 18 i Karlstad), men det visade sig att de skulle vara inne redan kl. 17, så det blev raka vägen från Norrköping till Karlstad utan någon planerad Degerforspizza. Efter en korv på Statoil var vi fit for fight ^^ :P

Killarna i bandet skötte sitt och jag smög iväg till hotellet och lånade duschen. Nåväl, ska man passa in lär man fixa till sig lite, så det var precis vad jag gjorde. Dessutom så fick jag reda på att det ingick gratis middagsbuffé om man bodde på hotellet, så jag slog mig ner i restaurangen och avnjöt en thailändsk sådan :)

Efter en trevlig kväll med massa musik, dock lite väl lite folk, så var det dags att köra hem till Degerfors. Klockan var nog nästan 03 när vi kom hem, men det hindrade inte mig från att vara uppe å gå innan halv åtta igen på lördagsmorgonen ^^

En lite udda lördag väntade, inte för att det skulle hända konstiga saker, utan för att vi inte visste när sakerna skulle ske. Vi började med att åka iväg till Peter, en kompis som har god hand med datorer, så han fick den enoooorma äran att skruva isär min Ferrari, tusen tack änu en gång för hjälpen med det btw!

Väl hemma igen så överaskade mamma mig genom att vara tillfixad och klar för att följa med mig till Karlstad undertiden som Blondie skulle på något seminarie. Det blev det lite smått panik och så snart pappa hade kommit hem från jobbet stack vi alla iväg. Det var skönt att de följde med, annars vet jag inte riktigt vad jag skulle ha roat mig med under dagen.

Efter en hel dag i Karlstad blir man väldigt hungrig! Äntligen Degerforspizza :D Det är verkligen nånting spciellt med den... Den slår alla pizzor här nere i Norrköping! Å det har verkligen varit skönt att få åka hem över helgen. Jag har behövt det. Även om det var fullt upp om dagarna, så var det så skönt!



RSS 2.0